فناوریهای دیجیتال در حوزه پزشکی و سلامت
- شناسه خبر: 184
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۵
- بازدید : 254
ظهور فناوریهای دیجیتال (از قبیل اینترنت اشیا، فناوریهای موبایل، رسانههای اجتماعی، واقعیتافزوده، واقعیت مجازی، فناوریهای ابری و هوشمصنوعی)، باعث متحول شدن تمام ابعاد کسب وکارها شده است. صنعت پزشکی و سلامت هم از این قاعده مستثنی نیست. هیچکس نمیتواند اثر فناوریهای تحولآفرین را بر زندگی طولانیتر و سالمتر انکار کند. ظهور بیمارستانهای دیجیتال، تجهیزات هوشمند، رباتهای جراح تحولی بزرگ در مراقبت و تجربه بیماران به همراه داشته است. حوزه پزشکی و سلامت غالبا بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی هر کشور را به خود اختصاص میدهد وصرفه و ایجاد ارزش در این حوزه می تواند اقتصاد یک کشور را بصورت قابل توجهی تحتتاثیر قرار دهد. بهعنوان مثال در سال 2015 هزینه های بهداشت عمومی در ایالات متحده آمریکا 3.2 تریلیون دلار بود که 18% کل تولید ناخالص داخلی آن کشور را شامل میشد. در سالهای اخیر انقلاب فناوریهای دیجیتالی 300 میلیارد دلار صرفهجویی در این حوزه برای این کشور همراه آورده است.
نکته غیر قابل انکار تاثیر فناوریهای دیجیتالی بر تجربه بیماران است که میتواند تحولی بزرگ در صنعت پزشکی و سلامت بههمراه بیاورد. در ادامه برخی از اصلیترین فناوری های تحولآفرین صنعت پزشکی و سلامت بررسی خواهد شد.
پزشکی از راه دور
در یک نظرسنجی 80% پزشکان اعلام کردند که در خصوص بیماری های مزمن، پزشکی از راه دور بسیار موثرتر از روشهای معمول است. حتی بیماران در دورترین مناطق هم با دسترسی به اینترنت و تلفن هوشمند میتوانند بالاترین مراقبتها را دریافت کنند. برای دریافت بسیاری از مراقبتهای پزشکی لازم نیست که مسافتی طولانی با هزینه بالا صرف شود، با یک تماس ویدیویی و یا از طریق نرمافزارهای شخصیسازی بسیاری از خدمات دریافت میشود. امروزه بسیاری از حمایتهای احساسی از بیماران از راه دور انجام می شود. بیماران با فشردن یک دکمه میتوانند به متخصص یا مشاور دسترسی پیدا کنند و با او در خصوص مشکلات خود صحبت کنند. این امر با هزینهای به مراتب کمتر از مراجعه حضوری رخ میدهد.
فناوری موبایل و رایانش ابری
تا انتهای سال 2018 تخمین زده شده است که 65 درصد از تعاملات با خدمات بهداشتی توسط تلفن همراه خواهد بود. حدود 80 درصد پزشکان از نرمافزارهای پزشکی موبایل بهره خواهند برد و 72 درصد از آن ها بطور منظم اطلاعات پزشکی و دارویی خود را صرفا از این نرم افزارها دریافت میکنند. پروندههای بیماران با استفاده از فناوریهای برپایه رایانش ابری تحلیل خواهند شد و تمام دسترسیها از فضای ابری خواهد بود. بدین ترتیب امکان ارائه خدمات 7*24 فراهم خواهد شد.
اینترنت اشیا
سالها از زمانی که یک کانتر در رستورانها و هایپرها برای کنترل فشارخون قرار میدادند، گذشته است. امروزه بدون مراجعه به دکتر با استفاده از مجموعهای از ابزارها امکان کنترل وضعیت سلامت فراهم است. تلفنهای هوشمند، مچبندهای هوشمند، ساعتهای هوشمند و صدها نرم افزار تخصصی این حوزه که بصورت کامل به هم متصل هستند، این امکان را به شما می دهند که فشارخون، قندخون، نحوه تنفس، دمای بدن، اضافه وزن، میزان کالری سوزانده شده وحتی تعداد قدم های شما را اندازه گیری و بهترین برنامه سلامتی را برای شما تجویز نمایند. این ابزارها اطلاعات را در بهترین زمان به پزشک شما منتقل میکنند تا پزشک با دریافت اطلاعات موثق و مستمر از شما بهترین تصمیمات را بگیرد. این اطلاعات چون بصورت مستمر و منظم ارسال میشوند، ریسک ابتلا به بیماریها را به حداقل میرساند و همچنین امکان هرگونه خطری را برای شما، پیش از وقوع پیش بینی مینماید.
بیگ دیتا و هوش مصنوعی
دادههای پزشکی امروز ارزشمندتر از دادههای مالی برای تحلیلگران است و خرید و فروش این دادهها نیز در سالهای اخیر بصورت چشمگیری رونق گرفته است. بسیاری از شرکتهای داروسازی، تجهیزات پزشکی، سیاستگذاران، بیمارستانها به قیمتهای بسیار بالایی داده باکیفیت این حوزه را جهت تحلیل و تصمیمگیری خریداری میکنند. تحلیل داده امکان شخصیسازی بسیاری از خدمات را برای هریک از بیماران فراهم میکند و بیماران بهترین خدمات را با توجه به شرایط خاصشان دریافت خواهند کرد. باظهور هوش مصنوعی بسیاری از عاملهای هوشمند، جایگزین منابع انسانی این حوزه شده است و بیمارستانهای هوشمند که بسیاری از خدمات در آنها به عهده رباتها است، در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشتهاند.
همه موارد فوق بیمارانی توانمندتر را به همراه خواهند داشت که با هزینههایی بسیار پایینتر بالاترین کیفیت دریافت خدمات را تجربه میکنند. تجربهای فوق العاده با استفاده از فناوریهای دیجیتالی.
منبع: گروه تحول دیجیتال