شبکه رویا رویشی نو در عرصه دانشجویی
- شناسه خبر: 2814
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۹
- بازدید : 953
باتوجهبه رویکرد تحول محور در سازمان صداوسیما همگام با طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی و همچنین رسالت معاونت فضای مجازی در ارتقای نقش رسانه ملی بهعنوان بازیگر اصلی صوت و تصویر در فضای مجازی کشور، تعاملات و تفاهماتی با سایر نهادهای فعال در حوزه رسانهای کشور انجام شده تا با بهرهگیری از مجموعه داشتههای سازمان و آوردههای دیگر سازمانها بتوان نقشی نو در تار و پود فضای مجازی کشور پدید آورد. شبکه رویا، رویشی نو در عرصه تولید دانشجویی است که معاونت فضای مجازی و دانشگاه صداوسیما را به هم پیوند زده است. جوانهزدن این بذر امید با افتتاح و پخش آزمایشی آن از تاریخ 16 آبان سال 1401 آغاز شده است. اکنون باگذشت چندین ماه از پخش آزمایشی این شبکه، بازخوردهای اثرگذاری دریافت گردیده که تداوم مسیر را مورد تأکید قرار داده است.
در مسیر تحولی حوزه فضای مجازی رسانه ملی، توسعه همافزای زیستبوم محتوای حرفهای و زیستبوم محتوای مردمی منجر به توسعه شبکههای خطی بر بستر سکوی تلوبیون شده است که از آن جمله میتوان به راهاندازی شبکههای تلوبیونی کتاب و نما قرآن (وزارت ارشاد)، میراث آریا (وزارت گردشگری)، رضوی (آستان قدس رضوی)، رؤیا (دانشگاه صداوسیما)، تهران (دانشگاه تهران) توسط معاونت فضای مجازی اشاره کرد. بهرهگیری از این بستر در بلندمدت باعث ارتقای نقش سازمان بهعنوان بازیگر اصلی صوت و تصویر فراگیر و همچنین توسعه ضریب نفوذ و میزان مصرف محتوای سازمان در کنار نهضت تولید و توزیع محتوا در فضای مجازی و توسعه محتوای سالم از طریق همافزایی با نهادهای مؤثر خواهد بود.
با عنایت به مفاد «سند تحول معاونت فضای مجازی» در دوره تحول سازمان صداوسیما، زمینهسازی برای تولید و پخش برنامههای بدیع و خلاقانه در ذیل زیستبومهای تعریف شده در این سند و در راستای سه رکن اصلی رسالت سازمان یعنی «هویت محوری، عدالتگستری و شتابدهی به پیشرفت» و همچنین آمادهسازی نسل جدید برای ورود به میدان جهاد تبیین و نبرد عظیم رسانهای، راهاندازی یک شبکه اختصاصی برای دانشگاه رسانه ملی باتوجهبه فرصتها و امکانات موجود در بستر فضای مجازی، طرحی بدیع بود که با همکاری معاونت فضای مجازی و دانشگاه صداوسیما پیادهسازی گردید.
دانشگاه صداوسیما با وجود دانشکدههای تخصصی و ارائه رشتهها و گرایشهای متعدد و متناسب با الگوهای موردنیاز رسانه ملی، هرساله تعداد کثیری از دانشجویان حائز رتبه در کنکور را پس از طی مصاحبههای احراز صلاحیت علمی و عمومی و کسب آموزشهای علمی، معرفتی و مهارتی لازم برای جذب به سازمان معرفی میکند تا در بخشهای مختلف رسانه ملی فعالیت خود را آغاز نمایند؛ ازاینرو این دانشگاه بهعنوان دروازه اصلی ورود به سازمان صداوسیما بهعنوان قرارگاه اصلی جنگ نرم و مرکز تخصصی تربیت کادر این سازمان از یک فرصت و ظرفیت ویژه با پشتوانه علمی و دانشگاهی برخوردار است که علاوه بر نقشهای ذاتی خود میتواند بهعنوان یک بازوی رسانهای متشکل از نیروهای جوان، خلاق و پرانگیزه نیز عمل کند. معرفی و بهرهگیری شایسته از سرمایههای انسانی تربیت شده در این دانشگاه، میتواند نقش مهمی در پیشرفت و تعالی فضای رسانهای کشور ایفا کند که با تلاش و پیگیری معاونت فضای مجازی این امکان به مرحله عملیاتی رسید.
در نتیجه، در کنار تعامل دانشگاه با سایر مراکز سازمان و شبکههای سیما مسئله مهم و مغفول، نبود یک بستر یا سکوی پخش آثار تولید شده در دانشگاه هم بهعنوان بخشی از آموزش دانشجویان و هم ابزاری برای امیدبخشی و برانگیختن آنها جهت فعالیتهای مداوم در حوزههای مختلف رسانهای است.
بنابراین، از مزایای راهاندازی شبکه دانشگاهی «رؤیا» میتوان به تجربهاندوزی دانشجویان دانشگاه صداوسیما در زمینههای مختلف رسانهای، تعامل و همافزایی نیروهای رسانهای سراسر کشور، استعدادیابی و شناسایی نخبگان حوزه رسانه و تولیدات ارزانقیمت ولی با پشتوانه علمی نام برد.
در بحث تولید و تأمین محتوا برای این شبکه هم به جهت کمی و هم به جهت کیفی تمهیدات لازم اندیشیده شده و راهاندازی شورای سیاستگذاری شبکه با حضور استادان و مدیران متعهد، انقلابی و مجرب رسانهای از دانشگاه صداوسیما و معاونت فضای مجازی در دستور کار قرار گرفت.
از زمان شروع فعالیت آزمایشی شبکه رویا 4100 عنوان محتوای ضبطی و زنده از این شبکه پخش شده است. پوشش زنده رویدادهای هفته پژوهش، هفته هنر انقلاب اسلامی، حکمت مطهر، همایش مناسک و رسانه از جمله این موارد میباشد.