اردوی جهادی معاونین فضای مجازی مراکز استان ها و شهرستان ها
- شناسه خبر: 3115
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ دی ۱۴۰۲ ساعت ۸:۵۲
- بازدید : 434

اردوی جهادی معاونین فضای مجازی مراکز استان ها و شهرستان ها؛ تهران- معاونت فضای مجازی- 1402
دوره تخصصی معاونین فضای مجازی مراکز استانها و شهرستانها، به همت معاونتهای فضای مجازی و امور استانها طی تاریخ 28 دیماه لغایت 2 بهمنماه برگزار شد. همایش مذکور با حضور 33 نفر از معاونین فضای مجازی مراکز استانی در چارچوب راهبردها و محورهای هدایت هدفمند پیام، برنامهریزی محتوایی، تشخیص مخاطب، نحوه اثرگذاری بر افکار عمومی، رصد و تحلیل، شیوههای اقدام، بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی و نهادی برنامهریزی و در قالب 15 نشست آموزشی و تعاملی، اهداف مرتبط در این حوزه طرح و تبیین گردید.
سیاستگذاری اثربخش در فضای مجازی
آشنایی با مراحل رصد، پایش، دادهکاوی، تحلیل مسئله، اقدام و تشخیص اثر در فضای مجازی بهعنوان گام نخست در تبیین سیاستهای آموزشی موردنظر بوده است. باتوجهبه اینکه فضای مجازی در شکلدهی نظام ادراکی مردم بیش از هر ابزار دیگر نقشی تعیینکننده دارد و این تأثیر نهتنها بر عامه مردم که محاسبات تصمیمسازان را هم در معرض تغییر قرار داده است؛ نگاه و شناخت درست نسبت به این فضا و رصد و پایش مداوم و به لحظه آن جهت اشراف حداکثری در راستای اتخاذ تصمیمات راهبردی از بدیهیات و اصول اولیه برنامهریزی در مراکز تصمیمگیر بهحساب میآید. یکی از کارآمدترین این سازوکارها، مدل مبتنی بر تشکیل اتاق وضعیت میباشد. از همین رو با حضور معاون محترم فضای مجازی مباحث این حوزه مبتنی بر عملکرد اتاق وضعیت معاونت فضای مجازی و مراحل ششگانه تجمیع داده، تحلیل اطلاعات، تصویرسازی، طراحی اقدام (نگاشت نهادی و نگاشت اقدام)، تنظیم تعاملات و تشخیص اثر در عملیات رسانهای این مجموعه طی جلسات روز اول این همایش بهصورت کامل و در قالب مصادیق عینی و کاربردی تبیین و تحلیل گردید. همچنین به واسط بازدید عملی فرایندها در اتاق وضعیت، زمینههای شناختی و عملی مرتبط فراهم گردید.
مدل هوشمندانه برنامهریزی محتوایی
در ادامه جلسات مذکور و برای نیل به یک مدل برنامهریزی محتوایی مؤثر در فضای مجازی، بر چهار رکن مسئله یابی، هدفگذاری، برنامهریزی و اقدام تأکید گردید. برای ایجاد اثرگذاری در حوزه پیام مدل برنامهریزی محتوایی مسیر فعالیت در فضای مجازی را هدفمند میسازد. ازاینرو در قالب مدل مطرحشده، بسیاری از مسائل و زمینههای محتوایی در فضای مجازی موردگفتگو و تحلیل واقع شد. این نشست در پایان روز اول میزبان عابدینی معاون محترم امور استانها بود و در قالب بحث تعاملی بسیاری از ضرورتها و سیاستهای مقتضی در فضای مجازی مطرح گردید.
محتوای جریان ساز
هدایت اثرگذار پیام، تولید محتوای بریانساز، نحوه توزیع و ترویج محتوای مؤثر در فضای مجازی، تشخیص میل، نیاز و مصلحت در مخاطبشناسی فعالسازی ظرفیتهای میکرو رسانهها و بهرهگیری از همافزایی میان نهادی سازمانی و گروهی از دیگر محورها طی روز دوم در این سلسله جلسات شناختی و تبیینی بوده است. علاوه بر بحثهای آموزشی و تخصصی نوری معاون محترم فضای مجازی، با حضور مدیران و فعالان رسانهای همراه با شکلگیری بحثهای گروهی، تحلیل کاربردی این موارد تسهیل گردید. نشست پایانی نیز با حضور جلیلی قائممقام محترم امور فرهنگی سازمان شکل یافت و اندیشه ورزی محتوایی در حوزه تولیدات و جریان سازیهای حوزه پیام طرح موضوع شد.
جهاد تبیین و دعوت ملی
در راستای برگزاری انتخابات و بهرهمندی از مشارکت حداکثری و نقشآفرینی مؤثر؛ اهمیت جهاد تبیین بهعنوان راهبردی مؤثر در همراه سازی بسیاری از مخاطبان شالوده بحث روزهای سوم و چهارم این همایش بوده است. در این زمینه آشنایی بیشتر با برنامههای انتخاباتی معاونت فضای مجازی نظیر سامانه انتخاباتی و محصولات رصد و تحلیل اتاق وضعیت، سامانه تبلیغات انتخاباتی تلوبیون و بهره از ظرفیت هستههای مردمی در این مسیر از اهم موارد مطرحشده میباشد. «پویش ملی دعوت» دیگر طرح ملی معاونت فضای مجازی برای مشارکت حداکثری است که زمینههای حضور و نقشآفرینی مقتضی معاونین مراکز استانی برای اقدام ابلاغ گردید. تحلیل آسیبها، هجمهها و موجسازیها در این ایام و شیوههای مدیریت پیام، شفافسازی و راهکارهای اقناع مخاطب کلیدواژههای عناوین بیانشده در این حوزه میباشد. جهت انتقال تجارب فعال، محسن غفاری مدیرعاملی ایتا و رسول شکری نیا مدیرکل مرکز گلستان ازجمله مهمانان ویژه در چارچوب مباحث مورداشاره بودهاند. همچنین مظفری رئیس محترم مرکز طرح، برنامهوبودجه سازمان نیز در نشست پایانی روز سوم حضور یافت و بسیاری از تجارب حوزههای تولید محتوا مطرح و در خصوص دغدغههای فعالیت در حوزه فضای مجازی تبادلنظر شد.
شایانذکر برای افزایش میزان اثرگذاری و ارتقای سطح عملی در چارچوب مباحث ارائه شده این دوره؛ کارویژههایی بهصورت عملیاتی و تحلیلی در قالب گروهبندیهای منطقهای از مشارکتکنندگان درخواست گردید و در پایان هرروز ضمن داوری آثار، جوایزی به برگزیدگان اهدا شد. تلاش جهادی مدعوین در این گردهمایی سبب حصول اثربخشی و تعالی اهداف در این حوزه بوده است.
روابط عمومی معاونت فضای مجازی رسانه ملی