آشنایی با کلیدواژه «اوسینت»
- شناسه خبر: 3042
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۹:۰۸
- بازدید : 812
اوسینت Open Source INTelligence (OSINT) به معنی «جستجوی پیشرفته در منابع اطلاعاتی آزاد» است. با وجود آزادی دسترسی به این اطلاعات برای همه، به دستآوردن اطلاعات درست در زمان مناسب و همچنین بهرهبرداری از این اطلاعات کار سادهای نیست اما تکنیکهای اوسینتی این امر را ممکن میسازند.
در سواد دیجیتال سرفصلی به نام اوسینت وجود دارد. تعداد بزیادی صفحه وب در دیجیتال وجود دارد که هر کدام از این صفحه ها اطلاعاتی را در بر دارند، بیشتر این اطلاعات به صورت آزادانه در اختیار مردم قرار می گیرند. از این مجموعه ها میتوان به فیلم ها، دانشنامه ها، اخبار سایت ها و پیام های شبکه های اجتماعی اشاره نمود که تنها یک قسمت از این مجموعه بسیار وسیع هستند.
اینترنت، شامل بزرگترین منابع دانش جهان است. کسانی که آشنا به مهارتهای اوسینت باشند، امکان پیدا کردن هر مطلبی را که بخواهند و در اینترنت وجود داشته باشد، خواهند داشت. OSINT، یک مهارت حیاتی در دنیای امروزی است که به افراد و سازمانها این امکان را میدهد تا از منابع آزاد اطلاعاتی بهرهمند شوند. افراد با یادگیری تخصصی این مهارت، در عین حفظ حاشیه امنیت، استفاده مناسبی از اینترنت خواهند داشت. تمامی افراد، بدون توجه به این که در چه حوزهای کار میکنند، میتوانند از این مهارتها استفاده کنند. به عنوان مثال محققان میتوانند منابع علمی بهتر یا جدیدتری بیابند، تجار میتوانند مشتریان بالقوه خود را شناسایی کنند، کارمندها میتوانند شرکتها و فرصتهای بهتر کاری پیدا کنند و دانشجویان و دانشآموزان میتوانند با دریایی از امکانات و اطلاعات موجود در دنیای وب آشنا شوند.
اوسینت، دادهکاوی (Data Mining) نیست! چرا که در اوسینت، اطلاعات از فیلتر شهود انسانی عبور کرده و مورد بررسی قرار میگیرند. این سبب میشود، گزارش خروجی حاصل از بررسی اطلاعات، کارایی بیشتری داشته باشد و به جواب واقعی و عملی مسئله نزدیکتر باشد.
از سوی دیگر هزینه جمعآوری اطلاعات از طریق اوسینت بسیار ارزانتر از دادهکاوی است! چرا که در اوسینت ما صرفا با جستجو دقیق و خلاقانه در منابع عمومی اطلاعات و بدون نیاز به صرف هزینه برای تشکیل بیگ دیتا (Big Data) داده ها را جمعآوری میکنیم.
رویکرد اوسینت شامل مجموعهای از مهارتهاست که امکان دسترسی هوشمندانه به اطلاعات قابل دسترس در وب برای پاسخ به یک سوال کاملا روشن را فراهم میکند و پس از آن این اطلاعات را برای پردازش و تحلیل در اختیار متخصصان قرار میدهد. در اوسینت، فرض بر این است که غالب اطلاعات مدنظر در وب به اشتراک گذاشته شدهاند. حال از طریق سازمانها یا مردم عادی در سایتهای رسمیشان یا در شبکههای اجتماعی، از طریق هکرها در منابعی مثل ویکیلیکس و یا به هر روش دیگری در هرجای دیگری به جستجوی این اطلاعات پرداخته می شود.