توسعه تراشه یک میلیون کیوبیتی با خالص ترین سیلیکون جهان
- شناسه خبر: 3234
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۲
- بازدید : 456
محققان یک نوع ارتقا یافته و بسیار خالص از سیلیکون را ابداع کرده اند که در آینده برای توسعه کیوبیت های مبتنی بر سیلیکون معتبر در رایانه های کوانتومی قدرتمند به کار می رود.
هر چند بیت ها در رایانه های فعلی داده ها را به شکل یک یا صفر رمزگذاری می کنند اما کیوبیت ها در رایانه های کوانتومی می توانند برهم نهی این دو حالت باشند. به عبارت دیگر کیوبیت ها می توانند به وضعیتی کوانتومی به نام انسجام دست یابند و به طور موازی جایگاه صفر و یک را پر کنند و همزمان محاسبات رایانشی را انجام دهند.
به گفته محققان چنین دستگاه هایی احتمالا بسیار قدرتمندتر از ابر رایانه های امروزی جهان هستند اما برای دستیابی به آنها به حدود یک میلیون کیوبیت نیاز است. این درحالی است که بزرگترین رایانه کوانتومی فعلی حدود هزار کیوبیت دارد.
به طور معمول کیوبیت ها از فلزات ابر رسانا مانند تانتالیوم و نوبیوم ساخته می شوند زیرا رسانایی و مقاومت تقریبا بی نهایتی دارند. اما در پژوهشی که در ۷ می در نشریه نیچر کامونیکیشنز متریالز منتشر شده، محققان استفاده از یک نوع سیلیکون خالص و جدید را به عنوان مبنایی برای کیوبیت هایی پیشنهاد کرده اند که بسیار مقیاس پذیرتر از فناوری های کنونی است.
در تحقیق جدید محققان پیشنهاد کرده اند کیوبیت ها از سیلیکون ۲۸(Si-۲۸) ساخته شده که خالص ترین نوع سیلیکون جهان شناخته می شود. این ماده پس از حذف ناخالص های موجود در سیلیکون طبیعی به دست می آید. کیوبیت های مبتنی بر سیلیکون کمتر در معرض ناکارآمدی قرار دارند و می توان آن را به اندازه یک سرسوزن ساخت.
@iribcyberspace